Campdevànol celebrarà aquest pròxim dissabte 03 de juny la segona edició de la Fira Transfronterera de l’Aigua, emmarcada en el projecte de col·laboració amb el municipi de la Catalunya Nord, Els banys i Palaldà, que gira entorn l’eix comú que és l’aigua.

La fira tindrà un doble vessant, una més lúdica i una segona de divulgativa. Així doncs, a partir de les 10h del matí es donarà el tret de sortida a la fira a la plaça Anselm Clavé, on hi haurà parades d’artesania i alimentació i estands turístics del Vallespir i Campdevànol. A les 11h començarà una gimcana familiar de l’aigua per a tots els públics, i a la mateixa hora, però a la piscina municipal, es farà l’activitat d’Aguahara, un tractament aquàtic amb beneficis per la salut. El matí acabarà amb un vermut popular amenitzat per Sax On Ara.

La tarda començarà a un conta contes a les 17h a la plaça Anselm Clavé, sota el títol Wangari Maathau, una història de l’aigua, basat en la figura de l’activista africana que va rebre el primer Nobel de la Pau femení i que, va crear el moviment del cinturó verd. Per acabar, a les 18h i a la sala auditori del Centre Cívic es farà la conferència-col·loqui amb el meteoròleg de TV3, Eloi Cordomí, sota el títol “La crisi climàtica i les sequeres a Campdevànol”.

Els objectius d’aquesta fira és, per una banda, donar a conèixer el projecte transfronterer i col·laboratiu amb Els Banys i Palaldà i, per l’altra, posar en valor un element tan essencial com és l’aigua, sobretot ara amb la situació de sequera que s’està patint.