Davant la situació d’elevat risc d’incendi i de sequera, l’Ajuntament de Campdevànol ha pres un seguit de mesures que afecten el paratge de la Font del Querol i el Torrent de la Cabana. En aquest sentit, des d’aquest dijous 14 de juliol i fins a nou avís, està totalment prohibit encendre foc i fer ús de les barbacoes que hi ha a la Font del Querol. Cal recordar que tot el Ripollès està en nivell 2 del Pla Alfa de l’Infocat, i la previsió és que la situació empitjori en els pròxims dies, a causa de l’onada d’altes temperatures que estem patint de forma sostinguda.

D’altra banda, a partir d’aquest dissabte dia 16 de juliol, també queda totalment prohibit banyar-se a tots els gorgs del Torrent de la Cabana, ja que la manca de pluja ha fet que pràcticament no hi hagi aigua ni als gorgs ni a les rieres. Aquesta mesura s’aplica per motius d’higiene i de seguretat dels visitants.
L’incompliment d’ambdues mesures implica sancions que poden anar dels 751 euros als 3.000 euros. Aquestes prohibicions es mantindran fins a nou avís i mentre així ho ordeni o recomani Infocat.