L’Ajuntament de Campdevànol ha presentat avui l’avantprojecte del futur alberg municipal, que s’ubicarà a les antigues escoles Coll i Bardolet, actualment en desús. El nou equipament, que tindrà una planta baixa i un primer pis, mantindrà l’estructura actual de l’edifici, ja que està en molt bon estat, i el pati es convertirà en una plaça o parc públic. També s’ha avançat que el pròxim 28 de maig, en el marc de la clausura del projecte PYRFER, es farà una consulta popular sobre alguns aspectes de l’alberg “perquè la gent del poble hi pugui dir la seva i també se’l faci seu”, segons l’alcaldessa, Dolors Costa.

El nou alberg tindrà cabuda per una cinquantena de persones. Pel que fa a la planta baixa, hi haurà els serveis comuns com el menjador o la cuina, i al primer pis és on hi haurà les habitacions i els banys. L’escala actual que hi ha a dins de l’edifici es mantindrà per unir les dues plantes. L’entrada principal serà en un lateral, i a la part de darrere hi haurà un aparcament per a bicicletes i un taller per a aquestes. La planta baixa té un total de 396m2 i la primera planta 351m2.

Pel que fa a la plaça o parc públic que es farà en el que era el pati de l’escola, té un total de 2.000m2 i s’anivellarà amb l’edifici, ja que actualment per accedir a l’antiga escola es fa amb unes escales. També ses suprimirà la tanca que hi ha actualment donant continuïtat al carrer. A la plaça s’instal·laran dues pèrgoles.

Segons ha explicat l’arquitecte de l’alberg, Josep Nel·lo, a l’hora de planejar l’equipament s’ha tingut molt en compte criteris de sostenibilitat. En aquest sentit, es preveu que el cost energètic sigui zero, gràcies a la instal·lació fotovoltaica que s’hi farà. Per acabar, cal destacar que la façana estarà formada per taulons de fusta tractada col·locats de forma horitzontal i vertical.

L’alcaldessa, Dolors Costa, ha assegurat que la necessitat d’aquest alberg respon a la demanda turística de Campdevànol “que cada vegada és més creixent” i a la desestacionalització d’aquest sector. També ha recordat que “malgrat les dificultats que hem tingut aquesta legislatura amb la pandèmia”, l’alberg ha estat “sempre” una prioritat per l’equip de govern.

UNA CONSULTA POPULAR

Dolors Costa ha avançat també que, amb una clara intenció que “el poble es faci seu aquest equipament i hi pugui dir la seva”, el dissabte 28 de maig es farà una consulta popular sobre diferents detalls del projecte. Aquesta consulta, que serà vinculant, es farà en el marc de la Festa dels Pirineus del Ferro i clausura del Projecte PYRFER, on durant tot el dia hi haurà activitats. Hi podran participar tots els veïns i veïnes majors de 18 anys.

Durant la presentació de l’avantprojecte no s’han concretat terminis d’obres ni tampoc el cost total de l’obra. Sí, però, que l’alcaldessa ha dit que confia que abans d’acabar la legislatura “estigui molt avançat”, i que de moment, s’està treballant en la tramitació per aconseguir subvencions.