L’Ajuntament ha engegat una nova campanya per acabar amb els excrements de gossos a les places i carrers de Campdevànol. En aquesta ocasió anirà dirigida a promoure que els animals que no estiguin censats, s’inscriguin a l’Ajuntament. El motiu és que en el moment que es censa un gos també se li extreu una mostra d’ADN que serveix per comparar-la amb les femtes que es troben al carrer i que no s’han recollit. D’aquesta manera es pot saber qui és el propietari i procedir a sancionar-lo, tal com recull l’ordenança.

Aquesta campanya s’ha engegat aquest mes i, d’entrada, es donaran dos mesos de termini perquè els propietaris de gossos que no estiguin censats, els inscriguin i facin la prova de mostra d’ADN pertinent. A partir d’aquí es començarà a sancionar els que no ho hagin fet, amb el mateix import dels que no recullen els excrements: 500 euros.

Amb l’objectiu que aquesta campanya tingui repercussió, des de l’Ajuntament s’han dissenyat uns cartells informatius que criden molt l’atenció i que, es penjaran als barris de tot el municipi. La intenció, no és cap altra, que la gent prengui consciència d’un problema que afecta molts pobles i ciutats.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha posat a disposició dels ciutadans un líquid especial per evitar que els animals facin les seves necessitats a les façanes. Es podrà anar a recollir una vegada a l’any.