L’Ajuntament de Campdevànol rebrà 497.983 euros dels fons Next Generation per a reformar edificis públics amb criteris de sostenibilitat. En aquest cas es destinaran al futur alberg municipal que es vol fer a l’edifici de les antigues escoles del carrer Coll i Bardolet, en ple centre del municipi. El pressupost d’execució és d’1.089.000 mil euros. En aquesta convocatòria s’hi havien presentat una trentena de projectes gironins i la majoria d’ells han estat aprovats tot i que a hores d’ara només set han aconseguit el finançament. Les obres del nou alberg s’hauran d’executar abans del 31 de març de 2026.

El nou alberg, que ja té l’avantprojecte enllestit, tindrà cabuda per una cinquantena de persones. Pel que fa a la planta baixa, hi haurà els serveis comuns com el menjador o la cuina, i al primer pis és on hi haurà les habitacions i els banys. L’escala actual que hi ha a dins de l’edifici es mantindrà per unir les dues plantes. L’entrada principal serà en un lateral, i a la part de darrere hi haurà un aparcament per a bicicletes i un taller per a aquestes. La planta baixa té un total de 396m2 i la primera planta 351m2.

Pel que fa a la plaça o parc públic que es farà en el que era el pati de l’escola, té un total de 2.000m2 i s’anivellarà amb l’edifici, ja que actualment per accedir a l’antiga escola es fa amb unes escales. També ses suprimirà la tanca que ara hi ha, donant continuïtat al carrer i a la plaça s’instal·laran dues pèrgoles. Per acabar, cal destacar que el cost energètic serà de zero, gràcies a la instal·lació fotovoltaica que s’hi preveu.