Aquest dissabte 23 de març es dóna el tret de sortida a la temporada de Setmana Santa als gorgs del Torrent de la Cabana, que s’allargarà fins al pròxim dilluns 01 d’abril, i que comportarà alguna novetat respecte a l’any passat. En aquest sentit, la reserva prèvia per poder visitar els gorgs passa a ser obligatòria, i el pagament de l’ecotaxa i de l’aparcament de la font del Querol s’haurà de fer efectiu tots aquests dies.

La reserva prèvia s’ha de fer a la pàgina web torrentdelacabana.cat i a partir d’aquest dissabte serà obligatòria, ja que no es vendran tiquets in situ, tenint en compte que hi ha un aforament limitat. Mitjançant la reserva prèvia es genera un codi QR que s’ha de mostrar a l’entrada i que serà l’única manera possible d’accedir-hi. L’ecotaxa té un cost de sis euros. Pel que fa a l’aparcament de la Font del Querol, que fins ara només es pagava els caps de setmana, des d’aquest divendres i fins al dilluns 01 d’abril tindrà un cost de 10 euros per dia.

Cal destacar també que, a partir del mes d’abril la reserva prèvia i pagament de l’ecotaxa serà d’obligat compliment tots els caps de setmana, igualment que l’aparcament. La resta de dies, no serà necessari, fins al 22 de juny, quan començarà la temporada alta.

Els diners recaptats amb el pagament de l’ecotaxa es destinen a cobrir el cos d’informadors i servei de vigilància de l’espai, així com a accions per millorar l’estat de conservació de l’espai.