La cinquena edició de la Biennal del Metall de Campdevànol se celebrarà el cap de setmana del 6, 7 i 8 d’octubre. Aquesta edició s’ha reformulat i arriba amb diverses novetats, amb l’objectiu de potenciar-la i fer-la créixer. La mostra vol ser un espai de trobada entre empreses, institucions, forjadors artístics i persones vinculades al món del ferro. Segons l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Oriol Lázaro, “hem aconseguit crear una proposta molt familiar i oberta a tots els públics, però alhora donant protagonisme al ferro i el metall”.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és el caire professional que se li ha volgut donar a la Biennal, garantint així la participació de les empreses del sector metal·lúrgic. En aquest sentit, divendres, a partir de les 12h del matí, es farà una taula rodona al centre cívic, amb representants d’empreses com Soldatal, Sodeca, Pideca, Dúctil Benito, Tallers Segadell, Matrix o Some. Entre altres temes, es preveu parlar sobre la dificultat que tenen les empreses en trobar treballadors per omplir llocs de treball al Ripollès. L’acte acabarà amb un dinar networking.

Una altra de les activitats a destacar és l’acte central de la Biennal del Metall que es farà el dissabte a les 16.30h a la plaça Valldemossa amb la inauguració de la Gimcana Digital Turística L’aigua, el ferro i l’or de Campdevànol. El recorregut que proposa recórrer els punts més destacats de la Ruta de l’aigua i el ferro, que es va inaugurar fa dos anys, i d’aquesta manera es poden visitar aquests punts de forma autònoma amb proves divertides per a tota la família. “La intenció és ajudar a desestacionalitzar el turisme”, segons la tècnica de Turisme, Laura Basagaña.

A la mateixa tarda de dissabte, però a les 18.30h al centre cívic, hi haurà una conferència del mestre forjador, Enric Pla, que és el forjador oficial de la Sagrada Família de Barcelona. També es farà l’activitat de ferrar en viu un cavall diumenge al matí.

Aquest any també s’ha volgut implicar el sector del comerç local amb la Ruleta del Comerç, on tota la gent que aquests dies compri a comerços de Campdevànol podrà participar-hi i guanyar diferents premis. Aquest no serà l’únic avantatge de comprar a Campdevànol, ja que també es podran obtenir tiquets gratuïts pels inflables pels més petits. Una altra de les novetats d’aquesta Biennal és l’exhibició de combat medieval que es farà a la plaça de la Dansa, el dissabte al matí, i que és la primera vegada que es fa a Campdevànol.

Pel que fa als forjadors que seran a Campdevànol treballant durant tota la Biennal, es preveu que siguin una vintena. Segons Eulogi Villalobos, coordinador de la forja local, va explicar que faran en directe una peça que vol representar el riu Freser, tenint en compte la importància que va tenir per les fàbriques de la zona. La peça s’inaugurarà diumenge al matí a les 14h.

A banda de tota l’oferta d’activitats, hi haurà prop de 50 parades d’arreu de Catalunya vinculades al metall, forja, artesania en general i alimentació, així com activitats infantils, cercaviles, concerts i atraccions.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ