Mitjançant els controls de qualitat de l’aigua que es fan de forma periòdica, SOMASRSA ha detectat un augment en el nivell d’arsènic superior a 10 μg/l en la zona que subministra a Campdevànol.

L’arsènic és un element químic que es troba de manera natural en els recursos d’aigua degut a la dissolució d’alguns minerals presents en el medi.

Actualment, com a conseqüència de la sequera, la xarxa d’aigua de consum humà conté uns nivells més alts d’aquest element.

Per tant, es recomana a tota la població que s’abstinguin de consumir aigua de la xarxa d’una manera continuada per a beure o cuinar.

Tothom pot utilitzar l’aigua per a dutxar-se, rentar la roba o rentar els estris de cuina, sense cap risc per a la salut.

Els Ajuntaments de Ripoll i Campdevànol i SOMASRSA han aprovat el projecte de renovació i ampliació de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Ripoll i Campdevànol i en breu s’iniciarà la seva licitació.

Amb l’execució de les obres que contempla aquest projecte es posarà fi a les incidències de qualitat de l’aigua que s’han produït en els darrers anys i s’adequarà la planta a la nova legislació.

Per a consultes, podeu posar-vos en contacte amb SOMASRSA i l’Ajuntament de Campdevànol