L’Ajuntament de Campdevànol, a través de la regidoria de Cultura Popular i amb la implicació de l’Escola Pirineu i empreses del municipi, ha tirat endavant un taller de capgrossos a l’aula. Hi participaran més d’un centenar d’alumnes i en total es faran 21 capgrossos que, posteriorment, es faran servir per a les festes i tradicions a l’escola i a Campdevànol. És important destacar que s’ha comptat amb la col·laboració d’empreses del poble per finançar el projecte.

L’alcaldessa, Dolors Costa, ha explicat que es tracta d’una iniciativa que, per una banda, suposa un desenvolupament de les habilitats creatives dels més petits, “però per l’altra busca fer partícips els nens i nenes de la cultura popular del municipi, i alhora donar a conèixer oficis o tradicions pròpies de Campdevànol”. També ha dit que pot ser un punt de partida perquè els nens i nenes mostrin interès i s’acostin a les entitats culturals del poble.

La regidora de Cultura Popular, Teresa Codinach ha explicat que el projecte s’ha pogut tirar endavant gràcies a la implicació de les cinc grans empreses de Campdevànol com Comforsa, Solter, Soldatal, Asmitec i l’Hospital de Campdevànol. “Els vam anar a veure per si ens podien donar un cop de mà i no van dubtar ni un moment. Des d’aquí el nostre agraïment”. Finalment, la directora de l’Escola Pirineu, Marcel·la Garrido, ha explicat que per fer els capgrossos s’han escollit temes com la castanyera, el drac de Sant Jordi, o la Vella Quaresma, però també s’ha obert un concurs entre els pares i mares dels alumnes perquè en dissenyin un per aula, entre aquests hi ha els gorgs del Torrent de la Cabana, la Pubilla, l’Hereu, un excursionista del GEC, un futbolista de la UE Campdevànol, un treballador de la forja o un sanitari. Tots els dissenys presentats s’exposaran a la biblioteca municipal i es farà una votació popular per escollir els que es convertiran en capgròs. La votació es farà el 21 de març.