Els gorgs del Torrent de la Cabana ja tenen nova senyalització. A través de Projectes Singulars de Desenvolupament de l’Economia Local de la Diputació de Girona, s’ha fet una actuació que ha consistit a homogeneïtzar tota la senyalització, que fins ara era diferent i no seguia cap línia. La inversió total ha estat de 6.681 euros, 3.707 euros dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Girona i la resta s’han aportat amb fons propis de l’Ajuntament.

La ruta senyalitzada s’ha inclòs dins la Xarxa de Senders Itinerànnia, amb l’objectiu d’integrar-la per obtenir com a retorn el tipus de públic i usuari d’aquesta xarxa de senders. Segons explica la tècnica de Turisme, Laura Basagaña, “es tracta d’usuaris a qui els interessa el valor ecològic de les rutes, així com la seva protecció i conservació, i que alhora tenen interessos culturals. No és un públic d’oci que només volen banyar-se als gorgs”. La intenció és aconseguir també que es desviïn cap al centre del municipi per conèixer els altres atractius de Campdevànol com pot ser el  Centre PYRFER d’Interpretació del Ferro i de l’Aigua o la pinacoteca Coll i Bardolet, entre altres.

A banda de la senyalització dels gorgs, també s’han canviat els dos panells pedagògics que hi ha a la Font del Querol i al gorg Colomer Gran, ja que estaven en molt mal estat, a causa del pas del temps.

Per acabar, s’ha condicionat l’accés al primer gorg, el de la Cabana, perquè tenia una baixada molt pronunciada i amb un terreny molt desgastat, que relliscava molt. Fins ara es recomanava no baixar-hi, però amb l’actuació que s’hi ha fet s’ha aconseguit baixar-hi amb molta més seguretat.

La tècnica de Turisme assegura que amb aquesta inversió es vol assolir un canvi “progressiu” del tipus de visitant als gorgs del Torrent de la Cabana, “però els resultats no els obtindrem fins a mitjà o llarg termini”.

L’alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, ha ratificat la intenció de l’equip de govern en continuar invertint en la millora d’un dels paratges naturals més importants de la comarca “amb una clara intenció de preservar i conservar l’entorn evitant la seva massificació i aconseguint que sigui un espai sostenible”.