L’Ajuntament de Campdevànol instal·larà una bomba de calor amb energia geotèrmia al centre cívic La Confiança, amb un clar objectiu d’aconseguir un fort estalvi energètic i alhora reduir al màxim la generació de gasos tòxics. En els pròxims dies es licitarà l’obra que suposa una inversió de 128.706 euros, 42.638 dels quals estan subvencionats pel Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.

Actualment, al centre cívic hi ha tres calderes de gas connectades en sèrie de 60 km cada una. El nou projecte contempla que només es mantindrà una d’aquestes calderes i s’instal·larà la bomba de calor de geotèrmia de 40 kw. “Això suposarà un estalvi energètic relacionat amb el gas molt important i alhora comportarà una baixada de les emissions de CO₂”, segons ha explicat la cap d’Àrea de Serveis Tècnics, Cristina Ramisa.

Aquesta és la primera instal·lació amb el sistema de geotèrmia que es fa en un equipament municipal, i es preveu que, si el resultat és l’esperat, s’acabi implantant en altres equipaments del municipi.