Campdevànol va ser present aquest cap de setmana passat a l’Assemblea Anual del Cercle Europeu de les Ciutats del Metall (Ring of the European Cities of Iron Works), que es va celebrar a Prattavecchio i Stia (Itàlia). La delegació campdevanolenca va estar formada per l’alcaldessa, Dolors Costa, i la regidora de Festes, Maria Jose Holguera, així com per la tècnica de Turisme, Laura Basagaña, i els forjadors, Eulogio Villalobos i Aleix Fernández.

A la trobada hi van participar una dotzena de delegacions de diferents països europeus, que van posar en comú aportacions i propostes pels pròxims cinc anys. El Cercle Europeu de Ciutats del Metall és una organització reconeguda per la UE que facilita el contacte entre les empreses, valora el patrimoni industrial, en promou el potencial comercial i turístic, i actua com a lobby del ram davant de les institucions continentals. En aquest sentit, Campdevànol va presentar dues ponències sobre el turisme vinculat amb la tradició del ferro i el passat metal·lúrgic, i que portaven per títol: Whats up? Upcoming events related to Cultural Heritage in Campdevànol 2023 i Theats against Cultural Heritage. How do we work with these challenges . Les ponències van anar a càrrec de la tècnica de Turisme, Laura Basagaña, i l’alcaldessa, Dolors Costa.

Precisament Costa feia una valoració molt positiva de la trobada anual de les Ciutats del Metall. “Ens ha servit per enfortir els llaços amb Europa des de Campdevànol, ja que és l’únic representant a nivell estatal”, apuntava, “i alhora serveix per projectar el nostre municipi i el seu patrimoni de forma internacional”.