En el marc del projecte transfronterer entre Campdevànol i municipis de la Catalunya Nord, el pròxim 05 de febrer, l’Ajuntament de Campdevànol ha organitzat una excursió oberta a tothom per conèixer la Festa de l’ós d’Arles-Sur-Tech. Es tracta d’una de les festes més importants i ancestrals d’aquest poble de la Catalunya Nord que, recentment ha estat reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La festa simbolitza el final de l’hivern i el pas cap a la primavera. La jornada comença amb un gran dinar a la plaça del poble, abans que els caçadors vagin a caçar l’ós per protegir la jove en perill. Els personatges desfilen d’un lloc a un altre per representar escenes i el públic no dubta a desafiar l’agilitat de l’ós per fer-li passar una mala estona. L’ós acaba a la plaça central, on finalment és afaitat, recobrant així el seu aspecte humà.

L’excursió és d’un sol dia i el preu és de 20 euros, que inclou el trasllat amb autocar i el dinar a Arles. Les inscripcions es poden fer a partir d’aquest divendres 20 de gener i fins al 27 de gener a l’Ajuntament, en horari d’oficina.

Més informació: Festa de l’Ós d’Arles