L’Ajuntament de Campdevànol ha estrenat dues gimcanes digitals, ideades per l’empresa Gymkana Digital Turística, que tenen com a objectiu la promoció turística però també una funció pedagògica. Es tracta de la gimcana de “L’aigua, el ferro i l’or de Campdevànol”, relacionada estretament amb el Centre Pyrfer, i “L’última dona d’aigua del Torrent de la Cabana”, que en aquest cas busca aconseguir un turisme “més endreçat i dirigit a famílies amb un model més amable i respectuós”, segons l’alcalde de Campdevànol, Oriol Lázaro. Per poder fer o participar en les gimcanes només cal escanejar un codi QR, sense la necessitat de baixar-se cap aplicació.

En el cas de la gimcana de “L’aigua, el ferro i l’or de Campdevànol”, es tracta d’una ruta urbana, d’una hora de duració, on els usuaris han de resoldre 12 enigmes i recórrer 1,2 quilòmetres. Les preguntes que es fan estan relacionades amb el vincle del municipi amb el ferro i l’aigua al llarg de la història. Aquesta gimcana ja funciona des del passat mes d’octubre i hi han participat més de 200 persones. L’inici de l’activitat és el Molí Gros-Centre Pyrfer.

 

 

Pel que fa a la gimcana “L’última dona d’aigua del Torrent de la Cabana”, consta de 13 enigmes repartits en cinc quilòmetres i que es pot fer en dues hores. L’inici es troba a l’aparcament de la Font del Querol, on hi ha un plafó amb el codi QR que s’ha d’escanejar per accedir als enigmes.

Amb aquest producte també es vol desestacionalitzar el turisme i crear experiències en família “mentre es coneix la història del poble de manera pedagògica i divertida”, segons Oriol Lázaro, que també és el regidor de Turisme. Les gimcanes estan en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i el projecte ha tingut un cost de 13.000 euros, 10.000 aportats per la Diputació de Girona, i la resta amb fons municipals.

GIMCANA “L’AIGUA, EL FERRO I L’OR DE CAMPDEVÀNOL”

GIMCANA “L’ÚLTIMA DONA D’AIGUA DEL TORRENT DE LA CABANA”