El paratge del Torrent de la Cabana va viure aquest passat cap de setmana una situació d’absoluta massificació de visitants. El fred que està fent les darreres setmanes han deixat els gorgs glaçats i això ha atret un munt de visitants. Es calcula que tant dissabte com diumenge s’hi van acostar unes 700 persones.

Les zones d’aparcament com el polígon Niubó o el de la Font del Querol van quedar saturats, i el pitjor de tot és que molts cotxes van acabar aparcant a la carretera i al camí d’Estiula, amb el perill que això suposa en cas d’emergència.

Per tot plegat, l’Ajuntament s’ha vist obligat a prendre mesures de caràcter urgent perquè aquesta situació no es torni a repetir i que es començaran a aplicar a partir d’aquest cap de setmana mateix (29-30 gener):

A partir d’aquest cap de setmana hi haurà control d’accés al paratge del Torrent de la Cabana, tal com passa a l’estiu o Setmana Santa. Això suposa el pagament de l’ecotaxa (5 euros), i la limitació de l’aforament a 300 persones per dia. Els tiquets es podran comprar al xalet que hi ha a l’aparcament de la Font del Querol i a la caseta del camí cap al Torrent, i l’import s’haurà d’abonar en metàl·lic. Els visitants que s’allotgin a establiments de Campdevànol tindran un descompte i la taxa que se’ls cobrarà serà de 2 euros.

Es tracta d’una mesura d’urgència per evitar que es torni a repetir una situació semblant a la del darrer cap de setmana, ja que abans de res s’ha de garantir la seguretat de tots els visitants i alhora vetllar per un entorn de gran bellesa i únic com és el Torrent de la Cabana.

De moment, i fins que no es torni a revisar, aquestes mesures s’aplicaran durant tots els caps de setmana.