FOTO: JOSEP PICAS

El paratge natural del Torrent de la Cabana de Campdevànol tornarà a ser de pagament a partir d’aquest cap de setmana del 04 i 05 de febrer. Per tal d’accedir-hi s’haurà d’abonar els 6 euros de l’ecotaxa (majors de 12 anys) i l’aforament estarà limitat a 400 persones. El fet que els gorgs s’hagin glaçat a provocat una gran afluencia de visitants i, per aquest motiu, s’ha decidit avançar el pagament. A partir d’aquest dissabte per visitar els gorgs serà necessari fer la reserva prèvia a través de la pàgina web torrentdelacabana.cat.

Les baixes temperatures dels darrers dies han fet que els gorgs del Torrent de la Cabana s’hagin glaçat, malgrat que hi baixa poca aigua. L’espectacularitat d’aquest paratge provoca un efecte crida, sobretot a través de les xarxes socials, que fa que molta gent opti per aquesta excursió. Des de l’Ajuntament de Campdevànol es considera imprescindible limitar-ne l’accés per tal de protegir i conservar aquest paratge, i també per garantir la seguretat dels visitants i evitar accidents. En aquest sentit, queda totalment prohibit caminar o patinar sobre el gel dels gorgs i es demana precaució pels possibles despreniments de gel.

L’ecotaxa només s’haurà d’abonar els caps de setmana, mentre que els dies laborables l’accés serà lliure. A partir de la Setmana Santa, el pagament per l’accés serà diari. Els diners recaptats amb l’abonament de l’ecotaxa es destinen a cobrir el cos d’informadors i servei de vigilància de l’espai, així com a accions per millorar l’estat de conservació de l’entorn.

D’altra banda, cal recordar que només es pot aparcar a les zones degudament habilitades per fer-ho. En el cas de no complir-ho hi poden haver sancions de fins a 1.500 euros.