Campdevànol acollirà aquest dissabte la primera edició de la Fira Transfronterera de l’Aigua. Aquesta fira s’emmarca en el projecte comú amb el municipi de la Catalunya Nord d’Amelie-les-Bains, i gira entorn de l’aigua i els seus diferents usos: des del vessant turístic, de la de salut i benestar o l’industrial, que precisament és la que ha deixat més empremta a Campdevànol. Les activitats es repartiran durant tot el dia.

A partir de les 10h del matí a la plaça Anselm Clavé hi haurà parades d’artesania i alimentació i també estands turístics, i a partir de les 11 es faran tallers per la mainada. També a primera hora, a les 10h, hi haurà una primera ponència al centre cívic, que porta per títol “Zones humides i ús públic: aproximació i reptes de futur”, a càrrec d’Ivette Casadevall. A continuació hi haurà una altra ponència sobre les Termes d’Amelie les Bains, amb la seva directora, Silvye Causin.

Al llarg del matí també s’inaugurarà una exposició que porta per nom “El Ter: Dits i fets del transvasament”, al centre cívic. La piscina municipal serà l’escenari de l’activitat Aquahara. Es tracta d’una experiència aquàtica per a grans i petits. És una activitat gratuïta que es farà d’11h a 14h, però que cal inscripció prèvia a l’estand que hi haurà a la fira.

A la una del migdia serà el moment del vermut popular, amenitzat pel duet Sax Sauce, i a la tarda Alt Ter oferirà una visita guiada al Museu PYRFER del Ferro i de l’Aigua i a la Ruta del Ferro i l’Aigua.