Pinacoteca Coll i Bardolet

Patrimoni de Campdevànol

Municipi > Patrimoni > Pinacoteca Coll i Bardolet

Una col·lecció de més de dues centes obres on queda reflectida tota la trajectòria artística del pintor

EL PINTOR

Josep Coll Bardolet va néixer a Campdevànol l’any 1912, pintor de sòlida formació (Vic, Olot, Tours, Brussel·les) resideix i treballa des de fa mig segle a Mallorca, a la Cartoixa de Valldemossa. Aquest personatge insòlit, que sembla trasplantat del Renaixement, viu i pensa amb el cor partit entre els pendissos pirinencs i la lluminositat balear.

Ha plantat el cavallet a tot Europa. Té obra seva escampada arreu de món i entre molts altres guardons, Coll Bardolet posseeix la Creu de Sant Jordi (1990) i la medalla d’Or de les Illes (1991).

LA COL·LECCIÓ

La pinacoteca Coll Bardolet disposa d’una col·lecció de dues centes obres, on queda reflectida tota la trajectòria artística del pintor. El paisatge es converteix en l’objectiu de la seva pintura, que podríem enquadrar, dins del neoimpressionisme. El seu bon fer- assenyadament eclèctic- tant aplega la serena plasmació del paisatge illenc com l’orgia cromàtica i dinàmica dels dansaires mallorquins usant les tècniques del dibuix, l’aquarel·la, la gouache i especialment l’oli.

Les obres exposades a la pinacoteca de Campdevànol de la Fundació La Caixa, ve a arrodonir el coneixement de la personalitat, l’estil i el tremp de Josep Coll i Bardolet, el pintor de la Cartoixa. Coll i Bardolet també té una exposició permanent al Santuari de Núria.