Festes i fires

Ajuntament de Campdevànol

Municipi > Festes i fires

Campdevànol és un municipi actiu i les festes i tradicions formen part del seu ADN!

En aquest apartat podreu trobar les més destacades que es fan al llarg de l’any, combinant les més tradicionals, com pot ser el ball de La Gala, amb d’altres de nova creació com el Campdestock.

Campdevànol és un municipi actiu i les festes i tradicions formen part del seu ADN!

En aquest apartat podreu trobar les més destacades que es fan al llarg de l’any, combinant les més tradicionals, com pot ser el ball de La Gala, amb d’altres de nova creació com el Campdestock.

No te les perdis!

Festa Major de Campdevànol La Gala

Festa gran del poble amb activitats durant cinc dies, on no hi falten, exposicions, sardanes, concerts i balls. L’acte estrella és la ballada de la Dansa de La Gala de Campdevànol el diumenge a les 18h de la tarda i dilluns també a les 18h, on centenars de persones s’apleguen a la plaça de la Dansa per veure els pabordes i pabordesses.

Tercer cap de setmana de setembre

Processó dels Sants Misteris amb Passos Vivents

L’any 2007 es va recuperar la Processó dels Sants Misteris de Campdevànol, després de 43 anys de no celebrar-se.  La processó de Campdevànol té un tret característic i diferencial de la resta de processons: es tracta d’una processó en què els passos són interpretats pels mateixos campdevanolencs/enques, al damunt de diferents baiards, que fan la funció d’imatge, estàtiques i mudes durant el recorregut de dues hores. El cos coral en el seguici posa banda sonora a l’itinerari de la processó.

Hi participen unes 250 persones del poble.

Divendres de Setmana Santa

i més festa!

Festa de la Sardana

La Festa de la Sardana de Campdevànol fa més de 50 anys que se celebra i és una de les més arrelades al municipi, organitzada per la Secció Sardanista del GEC. La festa és el dia 1 de maig, i en el marc dels actes, també s’escull la Pubilla de la Sardana de Campdevànol. L’any 2019 es va celebrar els 50 anys, on hi van ser presents totes les pubilles de la història de la festa.

01 de Maig

Jornada LGTBI

La primera edició es fa fer el 2021. S’organitzen diverses activitats amb l’objectiu de fomentar i promoure el respecte a la diversitat i la convivència, i donar visibilitat a aquests col·lectius.

Mes de Juny

Festa Major Infantil i Jornades Esportives

Aquesta festa, que se celebra pràcticament a l’inici d’estiu, combina activitats per als més petits, amb inflables, atraccions d’aigua, o tallers, amb altres d’esportives que preparen entitats del municipi. També s’escull la Pubilleta i l’Hereuet de Campdevànol.

Principi de Juny

Sant Joan Festa Major Petita

Sant Joan és també conegut a Campdevànol com la festa major petita del municipi. A banda de la tradicional rebuda de la Flama del Canigó, que arriba de Coll d’Ares, s’organitzen altres activitats per a totes les edats.

23 i 24 de Juny

Campdestock

L’objectiu d’aquesta activitat és que els comerços del municipi puguin vendre els seus estocs a bons preus i alhora, els veïns i veïnes que ho desitgin, també puguin treure al carrer objectes que tenen a casa i que no fan servir, per tal de donar-los una segona oportunitat i vendre’ls. Aquesta a activitat es fa al barri de l’Estació.

Últim dissabte de Juliol

Festival Clavetaires

El festival Clavetaires de Música i Dansa Contemporània de Campdevànol és un esdeveniment musical organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Campdevànol amb el suport de la Diputació de Girona. Es tracta d’un cicle de concerts que es fan al llarg del mes de juliol.

Mes de Juliol

Biennal del Metall

Arran de la incorporació de Campdevànol al Cercle Europeu de Ciutats del Metall, bianualment celebrem durant tres dies la Biennal del Metall, un espai de trobada entre empreses, institucions, forjadors artístics i persones vinculades al món del ferro. Un dels principals objectius és difondre el coneixement del sector metal·lúrgic, la forja artística i tot el nostre llegat històric que ens vincula al ferro des de l’època medieval.

S’organitzen xerrades i conferències, trobada de forjadors artístics, exposicions d’art del metall, visites guiades pel nostre patrimoni cultural vinculat al ferro i a l’aigua.

Més d’Octubre (cada dos anys)

Fira de Nadal

La Fira de Nadal de Campdevànol dóna el tret de sortida cada any a les festes de la Puríssima. Aglutina comerços locals i activitats de dinamització comercial i cultural amb l’objectiu de promocionar el producte local i l’activitat cultural i solidària del poble. Es fa al centre del poble durant tot el dia.

06 Desembre