Entorn

Ajuntament de Campdevànol

Municipi > Entorn

La desconnexió, la tranquil·litat i la pau, a Campdevànol està garantida!

La popular ruta dels Set Gorgs del Torrent de la Cabana, un dels paratges naturals de més bellesa de tot el país!

La desconnexió, la tranquil·litat i la pau, a Campdevànol està garantida!

La popular ruta dels Set Gorgs del Torrent de la Cabana, un dels paratges naturals de més bellesa de tot el país!

Si alguna cosa cal destacar de Campdevànol és, sense cap dubte, el seu espectacular entorn natural. La desconnexió, la tranquil·litat i la pau està garantida gràcies a uns paratges de gran bellesa que permetran un contacte intens i de primera mà amb la natura. Des de la popular ruta dels Set Gorgs del Torrent de la Cabana fins a les rutes a peu o amb BTT a Sant Pere d’Aüira o el Camí Ral Ripoll-Campdevànol-Gombrèn. A dins del municipi també es pot gaudir de la natura gràcies a rutes urbanes com el passeig de Can Branques.

Ruta dels 7 Gorgs

El Torrent de la Cabana

Itinerari que ressegueix el torrent d’Estiula, conegut popularment com Torrent de la Cabana o la Ruta dels 7 Gorgs, on podrem gaudir de la bellesa dels seus salts d’aigua i observar la diversitat vegetal, com el bosc de ribera format principalment de verns i les pinedes de pi roig.

Parcs i zones urbanes

La Font de Can Branques

Passeig vora al riu que s’inicia a la Plaça de la Dansa de Campdevànol i segueix per les vores del riu Freser, aigües avall, fins a la Font del Tòtil, on trobem una gran plaça coberta i un parc infantil amb gespa.

Àrea de Lleure i Pícnic de la Font del Querol

És un àmplia pineda que disposa de barbacoes per poder gaudir de tot un dia en plena natura. Situada a la carretera GI-401 al kilòmetre 3, disposa d’una zona d’aparcament. També es pot accedir caminant des del centre del poble pel camí ral i ramader que connecta Campdevànol amb Gombrèn.

Rutes a peu

Camí ral ramader

Ripoll-Campdevànol-Gombrèn
Des de Campdevànol surt l’antic camí ral i ramader que ens permet gaudir de la natura a peu o amb bicicleta i ens acosta fàcilment a la popular font de Sant Eudald, a l’àrea de Lleure de la Font del Querol, una zona d’esbarjo envoltada d’una gran bellesa i riquesa natural, i a l’església romànica de Sant Llorenç de Campdevànol. Bona part del camí segueix paral·lel al riu Merdàs, on podem veure vegetació típica

Sender de Sant Pere d’Aüira

Itinerari que ens apropa a excel·lents miradors naturals sobre la Vall del Freser i enllaça quatre esglésies de Campdevànol, que ens parlen de la seva història.

Xarxa de senders d’Itinerànnia

Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. Caminar assaborint el territori, Itinerànnia recupera les antigues vies de comunicació entre els pobles per poder arribar a qualsevol racó, a qualsevol petit indret. La xarxa està formada pels actius naturals i culturals de tres àrees, que són els principals atractius dels visitants al nostre país, i permet caminar dels Pirineus fins al mar i del mar fins als Pirineus.